14:53 17.08.2020

Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну - Зеленський

2 хв читати
Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну - Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський провів закриту нараду з керівниками розвідувальних органів, керівниками силових структур, а також із головами низки обласних державних адміністрацій у зв'язку з різким загостренням ситуації в Білорусі, на якій зазначив, що події в цій країні можуть істотно вплинути на Україну.

"Було здійснено оцінку всіх можливих сценаріїв подальшого розвитку сьогоднішнього внутрішньополітичного загострення в сусідній країні, зокрема різних типів ескалації, враховуючи так звані гібридні типи світових конфліктів. Крім того, було виконано аналіз ризиків безпосередньо для України, що виникають у зв'язку з тим чи іншим розвитком ситуації", - повідомляється на сайті глави Української держави в понеділок.

Під час наради було детально проаналізовано і внутрішньополітичну ситуацію в самій Білорусі, і численні зовнішні чинники, які можуть вплинути на розвиток подій після минулих у цій країні президентських виборів.

Як повідомлялося, президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Згідно з офіційними підсумками виборів, за нинішнього президента Білорусі Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,12%. Того самого дня в Білорусі розпочалися масові протести, які тривають досі. За офіційною інформацією, під час протестів щонайменше одна людина загинула, сотні постраждали, затримано близько 7 тис. осіб. З четверга мирні протести розпочалися на білоруських промпідприємствах.

У неділю Лукашенко, виступаючи перед своїми прибічниками на мітингу на площі Незалежності в Мінську, заявив, що країни Балтії та Україна "наказують" провести в країні нові президентські вибори й категорично відкинув таку можливість, заявивши, що в такому разі "ми загинемо як держава, як нація".

І Офісі президента України спростували таку заяву білоруського керівництва: " Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Чи навіть не так: до чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?" При цьому у відомстві закликали керівництво Білорусі поважати право своїх співгромадян на життя, здоров'я і свободу, наголосивши, що від цього залежить майбутнє не лише держави, а й політиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА