17:40 07.07.2020

До ВР проходять п'ять партій: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина" та "Сила і честь" - соцопитування SOCIS

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина" та "Сила і честь" - соцопитування SOCIS

П'ять політичних партій подолали би прохідний п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS "Соціально-політична ситуація в Україні", проведеного 24-30 червня 2020 року.

Зокрема, партію "Слуга народу" готові підтримати 26,6% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, партію "Європейська солідарність" - 21,3%, партію "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") - 18,6%, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 7,3%, партію "Сила і честь" - 5%. 11,3% із загальної кількості опитаних не брали б участі в голосуванні, а 22,7% не змогли відповісти.

Вище 3% рейтинг у Партії Шарія (3,9% з тих, хто визначився), по 3,3% - у партій "Голос" і Радикальної партії Олега Ляшка. Партію зелених готові підтримати 2,1% тих, хто визначиіся з вибором, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 1,7%, партію "Громадянська позиція" - 1,6%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 1,5%, "Опозиційний блок" - 1,1%, інші політсили - менше ніж 1% кожну.

Порівняння з результатами аналогічних соцопитувань у попередні місяці демонструє зниження рейтингу партії "Слуга народу" (з 44% від загальної кількості респондентів у жовтні 2019 року до 25% у травні 2020 року та 17,5% у червні) та зростання рейтингу партій "Європейська солідарність" (з 8,7% в жовтні до 11,4% в травні та 14,1% в червні) та "ОПЗЖ" (з 8,4 в жовтні до 12% в травні та 12,3% в червні). Рейтинг "Батьківщини" знижується з березня поточного року (з 7% до 4,9% в червні), рейтинг "Голосу" після незначного зростання на початку року також продемонстрував зниження в останній місяць.

Повністю підтримують ідею дострокових парламентських виборів 19,2% опитаних, швидше підтримують - 19,9%, швидше не підтримують - 16,3%, безперечно не підтримують - 32%. Не змогли відповісти на це запитання 12,7%.

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) було опитано 2 тисячі дорослих респондентів з усіх регіонів, окрім окупованих, репрезентативно за статтю, віком і місцем проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА