08:26 06.03.2020

Україна і Туреччина перейшли на новий рівень взаємовідносин

2 хв читати
Україна і Туреччина перейшли на новий рівень взаємовідносин

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українсько-турецькі відносини нині вийшли на новий рівень і мають значний потенціал для розвитку, повідомив сайт глави держави.

"Із президентом (Реджепом Таїпом - ІФ) Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують хороші відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", - розповів Зеленський в інтерв'ю турецькому телевізійному каналу "ТРТ".

За його словами, уперше глави обох країн зустрілися відразу після перемоги Зеленського на президентських виборах, але до вступу на посаду та виконання обов'язків.

Зеленський зазначив, що для України і Туреччини дуже важливим є завершення підписання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ).

"До цього залишився всього один крок", - йдеться в повідомленні.

Президенти обговорили також питання інвестиційної безпеки, проекти у сферах сільського господарства, оборони та енергетики.

"Крім того, поспілкувалися про туризм. Туреччина має важливий досвід у цих питаннях, і ми будемо вчитися цього", - сказав Зеленський, відзначивши також важливість великої поваги Туреччини до територіальної цілісності та суверенітету України.

"З президентом Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку та Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, що межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали до контрольованих Україною регіонів. Ми побудуємо там будинки й готелі та реалізуємо різні інфраструктурні проекти для кримських татар. Ми побудували КПВВ... Я хочу, щоб кримські татари та кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх", - пояснив глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА