19:14 07.02.2020

Торговельно-економічне, інвестиційне співробітництво та розвиток контактів між українськими й італійськими бізнес-колами обговорили Конте й Зеленський

2 хв читати
Торговельно-економічне, інвестиційне співробітництво та розвиток контактів між українськими й італійськими бізнес-колами обговорили Конте й Зеленський

Під час зустрічі в Римі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте президент України Володимир Зеленський відзначив зацікавленість України в поглибленні відносин з урядом Італії та розвитку співпраці в усіх сферах взаємного інтересу.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, особливу увагу під час зустрічі співрозмовники приділили питанням торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва та розвитку контактів між українськими й італійськими бізнес-колами.

"Італія - у трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС і один з основних торговельних партнерів у світі. Обсяги торгівлі минулого року становили понад $4 млрд. Упевнений, що ми можемо покращувати цей результат і зміцнювати нашу дружбу", - заявив Зеленський.

Президент відзначив великий потенціал для виведення взаємодії між Україною та Італією на якісно новий рівень.

"Позитивні зміни, які відбуваються в нашій країні, створюють додаткові можливості для нарощування співпраці між Україною та Італією", - зазначив глава держави.

Зокрема, Зеленський висловив інтерес до активного залучення італійських інвесторів до масштабної приватизації в Україні, а також участі італійських компаній у реалізації інфраструктурних проектів і розвитку української енергетики.

"Наш уряд працює на спрощення економічних і бізнес-процесів. На цей рік у нас великі плани з будівництва доріг, мостів, розвитку портів та аеропортів. Ми будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні та зробимо все заради безпеки їхніх інвестицій. Давайте разом будувати в Україні та створювати робочі місця", - закликав президент.

Зеленський подякував Конте за незмінну підтримку Італією суверенітету та територіальної цілісності України. Зі свого боку прем'єр-міністр Італійської Республіки відзначив повну підтримку реформ в Україні.

Сторони обговорили питання зміцнення культурних зв'язків і розвитку науково-технічного співробітництва, особливо в космічній галузі. Також під час переговорів узгодили графік контактів на найвищому рівні на 2020 рік та обговорили підготовку візиту прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА