18:05 07.02.2020

Велика Британія має намір зберегти торговельні контрзаходи стосовно Росії - посольство в Україні

2 хв читати
Велика Британія має намір зберегти торговельні контрзаходи стосовно Росії - посольство в Україні

Посольство Великої Британії в Україні заявило, що Лондон не має наміру знімати з Російської Федерації контрзаходи у сфері торгівлі після аналізу відповідної доказової бази, а про скасування антиросійських санкцій не йдеться.

"У вчорашньому оголошенні міністра міжнародної торгівлі Великої Британії йдеться про "контрзаходи у сфері торгівлі", а не про "санкції". Згідно з правилами СОТ, такі контрзаходи допомагають захистити бізнес від збитків, спричинених недобросовісною конкуренцією або непередбаченими стрибками імпорту. Ці заходи ґрунтуються на економічних фактах і не виходять з політичних міркувань", - йдеться в заяві, розміщеній на Facebook у п'ятницю.

У посольстві наголосили, що повідомлення про наміри (Notice of Determination) - це оголошення про те, що після аналізу відповідної доказової бази Велика Британія має намір зберегти ці контрзаходи стосовно Росії (за підсумками аналізу), а не скасувати їх.

У посольстві також нагадали, що після виходу з ЄС 31 січня Велика Британія вступила в перехідний період, протягом якого вона залишається частиною єдиного ринку і митного союзу ЄС, тому в цей період вона продовжить застосовувати наявні захисні інструменти ЄС у сфері торгівлі на кордонах Великої Британії.

"Ми плануємо зберегти 43 із 106 чинних захисних контрзаходів ЄС у рамках своєї власної системи захисту торгівлі. Управління торговельного захисту перегляне кожен із цих 43 контрзаходів, щоб переконатися у їхній відповідності потребам різних галузей британської економіки. Цей аналіз визначить, чи варто продовжувати застосовувати ті чи інші заходи та на якому рівні, коли Велика Британія розпочне провадити незалежну торговельну політику", - йдеться в заяві.

У посольстві пояснили, що інструменти захисту, про які йшлося в оголошенні міністра міжнародної торгівлі, є першими із 43, що підлягають перегляду.

Наголошується також, що протягом перехідного періоду Велика Британія планує дотримуватися політики санкцій ЄС.

"У цей період ми повною мірою використовуватимемо повноваження, передбачені національним законодавством про санкції, але будемо дещо обмежені у питанні запровадження заходів самостійно. Коли перехідний період завершиться, ми плануємо зберегти всі чинні санкції, запроваджені на рівні ЄС", - зазначили у посольстві.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія після закінчення перехідного періоду за підсумками Brexit має намір відмовитися від низки діючих на рівні Європейського Союзу торговельних обмежень, зокрема щодо товарів із України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА