15:45 20.01.2020

Нардеп Гончаренко очікує внесення Зеленським до декларації його поїздки в Оман

2 хв читати
Нардеп Гончаренко очікує внесення Зеленським до декларації його поїздки в Оман

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко зазначає, що президент України Володимир Зеленський має задекларувати свою поїздку в Оман у разі, якщо справді літав туди й відпочивав там своїм коштом.

"Коли Зеленський внесе витрати на "золоту" відпустку в Омані у свою декларацію? Чартерний літак, п’ятизірковий готель, пишні вечері – відпустка президента явно "потягнула" мінімум на 100 тисяч доларів. Помічник президента Андрій Єрмак переконує, що Зеленський відпочивав за власний кошт. У такому випадку за законом він зобов’язаний внести ці витрати у свою декларацію. Тож, Володимире Олександровичу, не забудь-те це зробити!" - написав Гончаренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також повідомив, що підготував депутатський запит, "щоб якомога швидше розставити всі крапки над "і" в цій ситуації".

Відповідно до ст.52 закону "Про запобігання корупції", суб'єкт декларування - особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування - в разі істотної зміни майнового стану зобов'язана задекларувати зміни протягом 10 днів і внести дані до Єдиного держреєстру декларацій.

"У разі істотної зміни в майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення витрат на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, ... зазначений суб'єкт у десятиденний термін з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення витрат зобов'язаний повідомити про це Національному агентству", - йдеться в законі.

Відповідальність за неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані визначена в ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше Гончаренко звернувся до Офісу президента з вимогою поінформувати, яким рейсом Зеленський літав до Оману й чи справді мешкав у готелі The Ritz-Carlton, перебуваючи в цій країні.

На початку року видання "Страна.ua" повідомило, що глава держави 2 січня після новорічного відпочинку в президентській резиденції "Синьогора" в Карпатах повернувся до Києва, відтак без розголосу відбув із сім'єю в Оман, де оселився в п'ятизірковому готелі на березі Оманської затоки неподалік столиці країни Маската. Видання також опублікувало фотографії Зеленського з відпочинку й повідомило, що глава охорони президента Максим Донець відлетів в Оман заздалегідь, щоб підготувати поїздку.

5 січня Офіс президента України у своєму Telegram-каналі повідомив, що Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом із родиною рейсовим літаком за власні кошти, й там у нього заплановані зустрічі на найвищому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА