14:03 16.01.2020

Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

2 хв читати
Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

Народний депутат Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") заявив, що не причетний до оприлюднених у мережі записів, на яких, можливо, записано переговори прем'єр-міністра Олексія Гончарука з чиновниками Кабінету Міністрів і Національного банку.

"Я не маю до цього ніякого стосунку, й був також здивований, почувши ці плівки", - заявив Дубинський у четвер журналістам у кулуарах парламенту.

Як повідомлялося, раніше деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді щодо економічної політики президента, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела у фракції "Слуга народу", запис активно обговорювався на засіданні фракції в середу ввечері. Лунали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте більшість їх не підтримала. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що унеможливлює його відставку в зв'язку з недовірою протягом року. Пізніше кілька Telegram-каналів повідомили також про подану прем'єр-міністром заяву про відставку.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису, а інформація про заяву про відставку не відповідає дійсності. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працює багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА