14:38 27.12.2019

Кабмін затвердив порядок автоматичної фіксації порушень безпеки у сфері автотранспорту

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок автоматичної фіксації порушень безпеки у сфері автотранспорту

Кабінет Міністрів України затвердив порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства інфраструктури.

"Сьогодні ми зробили ще один крок до збереження автомобільних доріг. Затверджено порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі, який визначає процедуру формування та передання даних від системи автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів у русі (Weight-in-Motion, або WІM) до відповідних баз даних. Встановлюються вимоги до такої системи, а також перелік даних, які система WIM має реєструвати", - наголосив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він зазначив, що впровадження такого контролю транспортних засобів є важливим елементом забезпечення безпеки дорожнього руху та забезпечення збереження автомобільних доріг.

Як повідомлялося, система зважування транспорту в русі WiM (Weight in Motion) у рамках пілотного проекту в листопаді 2019 року зафіксувала на одному зі своїх майданчиків (WiM-2) на трасі Київ-Чоп більше ніж 200 фактів порушення габаритно-вантажних обмежень.

Перші майданчики системи зважування в русі WiM було запущено напикінці вересня 2019 року. Фінансує проект Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Верховна Рада 11 вересня 2019 ухвалила за основу і в цілому законопроект, що дозволяє автоматичну фіксацію порушень під час габаритно-вагового контролю на автодорогах.

Автоматичні комплекси вагового контролю Weight-in-Motion (WiM) здійснюватимуть преселекторну роботу для інспекторів "Укртрансбезпеки" до ухвалення закону, що дозволяє автоматичний габаритно-ваговий контроль на дорогах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА