17:12 12.12.2019

Країни ГУАМ домовилися посилити співпрацю щодо ЗВТ і створення транспортного коридору

2 хв читати
Країни ГУАМ домовилися посилити співпрацю щодо ЗВТ і створення транспортного коридору

 Країни-члени Організації за демократію та економічний розвиток (Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова, ГУАМ) на засіданні в Києві у четвер домовилися тісніше співпрацювати щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ) і створення транспортного коридору, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Ми домовилися, що фокусуватимемося на поглибленні економічної співпраці. Є два пріоритетних напрями. Перший - це зона вільної торгівлі; ми солідарні в тому, що між нашими країнами не має бути торговельних кордонів і бар'єрів, компанії країн мають торгувати вільно", - сказав Гончарук на брифінгу за результатами пленарного засідання.

"Другий амбітний проект, який ми сьогодні обговорювали, - це створення транспортного коридору, який потенційно може стати таким собі хорошим торговельним шляхом, що дасть змогу збільшити товарообіг, який проходить через наші країни", - додав глава уряду.

За словами Гончарука, також сторони обговорили співпрацю й в інших економічних і політичних сферах, а також у сфері безпеки.

У свою чергу прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія зазначив, що, крім питань економіки, сторони обговорювали питання територіальної цілісності держав-членів ГУАМ.

Прем'єр-міністр Молдови Йон Кіку зазначив, що зона вільної торгівлі між країнами ГУАМ має намір збільшити товарообіг не тільки всередині організації, але і з третіми країнами. "Я думаю, що протягом наступного року ми зможемо завершити цей процес (створення ЗВТ між країнами-членами ГУАМ - ІФ), і як було зазначено, приступити до конкретних дій у цій частині", - заявив він.

Віце-прем'єр Азербайджану Алі Ахмедов нагадав, що у 2020 році головування в ГУАМ переходить Азербайджану. "Азербайджанська сторона приділятиме увагу розвитку взаємовигідної співпраці та поглибленню політичного діалогу між країнами", - констатував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА