15:30 26.11.2019

Нардеп Федина про підготовку їй підозри від ДБР: Відсьогодні можемо говорити про "режим Зеленського"

2 хв читати
Нардеп Федина про підготовку їй підозри від ДБР: Відсьогодні можемо говорити про "режим Зеленського"

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Софія Федина вважає підготовку їй підозри в погрозі вбивством щодо президента України свідченням наявності "режиму Зеленського".

"Вітаю! Відсьогодні можемо говорити про режим Зеленського. Тиск на силові органи - законно. Насильство - законно. Участь в антимайданах - похвально. Переслідування і зневага до військових - законно. Зачистка справ Майдану - законно. Замовляти повій у парламенті - похвально. Зарплати в конвертах - похвально. "Кнопкодавство" - похвально. Захист держави і власна думка - злочин", - написала Федина на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України народному депутату і громадянці.

Крім цього, до прокуратури направлено проект подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності згаданої народної депутатки України", - повідомляє прес-служба ДБР у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У бюро зазначають, що за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube і в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю.

"Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Стаття 346 ККУ "Погроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча" - карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

В інформації ДБР не зазначено імен та прізвищ нардепа і громадянки України, щодо яких направлено проекти підозр.

Водночас, раніше повідомлялося, що Зеленський під час спілкування з добровольцями у Золотому Луганської області наприкінці жовтня говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що некоректні висловлювання Федини розгляне комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

Нардеп Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на депутата Федину через її некоректні висловлювання на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою щодо некоректних висловлювань Федини і Звіробій на адресу Зеленського.

1 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив факт розслідування кримінального провадження, в якому фігурує Федина.

Рябошапка наголосив, що йдеться про "фактову справу за цим повідомленням у Facebook".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА