13:07 31.10.2019

Депутати-жінки ініціюють відставку Яременка з посади голови комітету в закордонних справах

2 хв читати
Депутати-жінки ініціюють відставку Яременка з посади голови комітету в закордонних справах

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Антоніна Славицька заявила, що вона та її колеги ініціюватимуть процедуру відкликання з посади голови комітету з питань зовнішньої політики Богдана Яременка (фракція "Слуга народу") через скандал із публікацією його особистої переписки.

"Учора ми були свідками ситуації непрофесійної та ганебної поведінки чоловіка, який очолює комітет у закордонних справах. Обурення викликає не поведінка цього чоловіка, а брехня, яка посипалася, і виправдання такої поведінки. Я вважаю, що керівник комітету в закордонних справах повинен уособлювати дипломатію і представляти нас на міжнародній арені", - сказала Славицька під час виступу з трибуни Верховної Ради в четвер.

За її словами, в комітеті в закордонних справах є багато гідних жінок, готових обійняти посаду голови. Також вона заявила, що вони з колегами ініціюватимуть питання про відставку Яременка, оскільки вони не бачать жодної реакції від фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", слова Славицької підтримала її колега з фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Ми хочемо підтримати виступи попередніх колег, що "слуги" насамперед мають думати про міжнародну репутацію України, а не коли голова профільного комітету підіграє найгіршим міфам про Україну, про те, що тут за сто доларів можна купити жінку. Це повна ганьба, і нам також здається, що голова комітету повинен подати у відставку", - сказала у своєму виступі Геращенко.

Підтримала ініціативу також народний депутат "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

"Нам телефонують наші іноземні колеги та партнери, й вони обурені. Я вважаю, що у фракції "Слуга народу" є дуже багато гідних жінок, які можуть очолити цей комітет, із цим не повинно бути ніяких проблем", - заявила вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА