10:34 29.10.2019

Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком

2 хв читати
Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком

 Керівник Офісу президента України Андрій Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком.

"Я - так, відмежувався від інформаційних потоків і не дотичний до прийняття будь-яких рішень щодо "Привату", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда".

На запитання, чи давно він спілкувався зі своїм колишнім клієнтом, бізнесменом Ігорем Коломойським, Богдан відповів, що з ним "іноді спілкується".

При цьому глава Офісу президента зазначив, що в нього з Коломойським "різні погляди на події, які відбуваються в парламенті, наприклад". "Деколи наші погляди співпадають. Але в будь-якому випадку, не Коломойський визначає політику України, а Володимир Зеленський", - наголосив Богдан.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% та 16,5748% акцій ПриватБанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Під час слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пунктом щодо повернення їм акцій ПриватБанку, і суд задовольнив це клопотання. Водночас суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, ПриватБанк, а також зберігачів Укрексімбанк та "Солід Дніпро".

Суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій до вирішення справи, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

Сторони провадять також численні інші судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях. Зокрема, 14 жовтня у другому спорі між ПриватБанком та екс-власниками в апеляційному суді Лондона перемогу здобув націоналізований банк. "Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що банк має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування сумою майже $3 млрд. Судовий указ про всесвітній арешт активів залишається чинним до рішення по суті", - прокоментував рішення Лондонського суду Мінфін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА