17:29 23.10.2019

Усі члени комітету ВР з фінансів від "Слуги народу" пройдуть поліграф, запевнив Арахамія

2 хв читати
Усі члени комітету ВР з фінансів від "Слуги народу" пройдуть поліграф, запевнив Арахамія

Народні депутати України з фракції "Слуга народу" - члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики - пройдуть поліграф, заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Усі пройдуть поліграф", - сказав Арахамія журналістам у середу в Києві.

На його думку, процедуру перевірки на поліграфі необхідно проходити в державній структурі.

"Я хочу, щоб це була державна служба, оскільки до державного поліграфа буде більше довіри, ніж до приватного. Чи то буде СБУ, НАБУ, САП, Управління розвідки - мені все одно", - зазначив Арахамія.

Він уточнив, що протягом тижня можна буде вирішити питання, в якому саме закладі члени профільного комітету пройдуть цю процедуру.

Арахамія зазначив, що у фракції підтримують таку ініціативу: "Це наша фракція. Ми у фракції хочемо повернутися в точку "нуль" - ми всі перевірилися, говоримо - ми всі здорові, щасливі, давайте продовжимо працювати далі".

Він наголосив, що в цьому питанні його фракція демонструє повну відкритість.

"Давайте подивимося, як відреагують інші фракції на пропозиції публічно пройти поліграф... Я думаю, що "Голос" піде, ЄС ("Європейська солідарність" - ІФ) - я думаю, навряд чи", - припустив лідер фракції.

Водночас він наголосив, що підтримав ініціативу заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександра Дубінського пройти поліграф у середу.

При цьому він зазначив, що ніхто не може змусити депутата йти на поліграф.

Як повідомляли ЗМІ в середині жовтня, член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності В'ячеслав Медяник (фракція "Слуга народу") обговорював на робочому місці, як "повирішувати" питання з прокурорами.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 18 жовтня не підтримав законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості" (№2047-д). Водночас комітет має намір розробити альтернативний законопроект.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також член фракції "Слуга народу" В'ячеслав Медяник, який став фігурантом скандалу з можливою корупційною складовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА