09:57 23.10.2019

Україна зацікавлена в продовженні співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва

2 хв читати
Україна зацікавлена в продовженні співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва

Під час робочого візиту до Японії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Сінічі Кітаокою, повідомляє прес-служба глави держави в середу вранці.

"Співпраця з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) надзвичайно важлива для нашої країни, особливо в контексті реалізації масштабних реформ, які відбуваються нині. Нещодавно уряд схвалив план дій на наступні п'ять років. Ми справді віримо, що ця програма реалізовуватиметься не в теорії, а на практиці. Це включає розвиток людського капіталу та економіки, європейську інтеграцію та покращення безпеки й добробуту громадян України", - сказав Зеленський і додав, що реалізація цього плану дасть змогу створити в країні мільйон додаткових робочих місць.

Глава держави повідомив, що серед пріоритетів нинішнього керівництва України - запуск ринку землі, масштабна приватизація, дерегуляція та спрощення всіх процедур з переходом на онлайн-послуги, ліквідація тіньової економіки та корупційних схем, вирішення інфраструктурних проблем, оптимізація податкової системи, швидке та всеосяжне впровадження європейських і міжнародних стандартів.

Президент подякував агентству за підтримку України у рамках програми "Офіційна допомога розвитку".

"Цінуємо технічну допомогу Японії для підтримки демократичних інститутів, забезпечення макроекономічної стабільності та пільгового кредитування важливих інфраструктурних проектів в Україні", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що одним з яскравих результатів спільної роботи України з JICA є успішне завершення модернізації Міжнародного аеропорту "Бориспіль" за рахунок пільгового кредиту. При цьому Зеленський відзначив важливість реалізації другого проекту, а саме - модернізації Бортницької станції аерації. Це допоможе запобігти забрудненню навколишнього середовища та підвищити безпеку життя людей.

"Сподіваюся, що вже найближчим часом буде підписано контракт з генеральним підрядником та з початку наступного року будуть розпочаті будівельні роботи на об'єкті", - зазначив він.

Президент повідомив про зацікавленість України в продовженні плідної співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва. Серед важливих перспективних інфраструктурних проектів може бути будівництво мостового переходу через річку Південний Буг у місті Миколаєві щодо вдосконалення південного транспортного коридору; підготовка проекту з переробки твердих побутових відходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА