19:55 22.10.2019

У "Голосі" сподіваються, що Бундестаг визнає Голодомор в Україні геноцидом

1 хв читати
У "Голосі" сподіваються, що Бундестаг визнає Голодомор в Україні геноцидом

Лідер партії "Голос", народний депутат від однойменної фракції Святослав Вакарчук стурбований інформацією про те, що німецький Бундестаг може не визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.

"Ми в партії "Голос" щиро сподіваємося, що Бундестаг прийме рішення, яке визнає Голодомор геноцидом, адже визнання на міжнародному рівні - це єдиний спосіб уникнути повторення страшних трагедій у майбутньому", - написав Вакарчук на своїй сторінці в Фейсбуці у вівторок.

Він зазначив, що в травні петиція до Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом набрала 56 тис. підписів і повідомив, що також підтримував її.

"Голодомор, як і Голокост - це злочин геноциду. Обидва були скоєні тоталітарними режимами. Тому ми з тривогою сприймаємо новину, що німецький парламент може не прийняти ідею визнання Голодомору геноцидом", - підкреслив Вакарчук.

Як повідомлялося, 21 жовтня петиційний комітет парламенту Німеччини (Бундестагу) на відкритому засіданні розглянув звернення про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу, однак Міністерство закордонних справ Німеччини виступило за відхилення відповідної петиції, пише Deutsche Welle з посиланням на члена комітету, депутата від ХДС Арнольда Фаатца.

За даними Deutsche Welle, петиція на сайті німецького Бундестагу про визнання Голодомору в Україні 1932-33рр геноцидом з'явилася в травні поточного року і зібрала понад 56 тисяч підписів - більше мінімально необхідних для розгляду 50 тисяч.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА