10:55 08.10.2019

"Анонсування" Портновим взяття під варту Пашинського вказує на політичну вмотивованість справи, заявляють у "Європейській солідарності"

2 хв читати
"Анонсування" Портновим взяття під варту Пашинського вказує на політичну вмотивованість справи, заявляють у "Європейській солідарності"

"Анонсування" екс-заступником голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрієм Портновим рішення Печерського районного суду Києва про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського прямо вказує на його політичну вмотивованість, йдеться у заяві, розміщеній на сайті партії "Європейська солідарність" у вівторок.

"Це свідчить, що воно не має нічого спільного з європейськими підходами до правосуддя, а є, замість того, спробою впровадити "російський стиль" в українській політиці... Утримання під вартою за побутову справу... Пашинського, який не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства, є очевидно надмірним заходом. Рішення суду не має належної мотивації та прямо суперечить Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться у заяві партії.

У "Європейської солідарності" вважають, що єдиною мотивацією влади, яка інспірувала арешт Пашинського, є "демонстрація сумнівних "успіхів" у боротьбі з колишньою владою, які мають на меті зменшити суспільний інтерес до очевидного провалу в зовнішній політиці України, який сьогодні викликає справедливе обурення громадян України".

"Партія "Європейська солідарність" вважає, що влада стала на хибний шлях, прикриваючи провали у зовнішній політиці "серіалом із посадками", попередньо анонсованими і зрежисованими соратниками Януковича", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у понеділок обрав запобіжний захід Пашинському - тримання під вартою терміном на два місяці (до 4 грудня) без права внесення застави.

4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові у Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між на той час народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові у ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Після цього Портнов заявив про наміри сформувати кримінальну повістку навколо лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА