18:04 13.09.2019

Дипломат Єлісєєв про перспективу "формули Штайнмаєра": РФ розставляє пастки

2 хв читати
Дипломат Єлісєєв про перспективу "формули Штайнмаєра": РФ розставляє пастки

Колишній посол України в Євросоюзі, колишній заступник глави адміністрації п'ятого президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв наголошує, що Україна не давала і не могла дати згоду на "формулу Штайнмаєра".

"Як екс-учасник нормандських переговорів на рівні дипрадників роз'яснюю: за принципом "нічого не погоджено, доки все не погоджено" Україна ніколи не давала і не могла дати згоду на формулу Штайнмаєра. Глава держави не міг погодити те, що потребує згоди ВРУ (Верховної Ради України - ІФ)", - написав Єлісєєв у своєму мікроблозі в Twitter у п'ятницю.

За його словами, РФ "розставляє пастки".

Як повідомлялося, 12 вересня президент України Володимир Зеленський анонсував обговорення "формули Штайнмаєра" на зустрічі лідерів держав "Нормандської четвірки".

"Формулу Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод розглядатимуть і ухвалюватимуть рішення лідери чотирьох держав", - сказав Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо в Києві.

13 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що влада України хотіла б проведення місцевих виборів у всій країні, включно з територіями тимчасово непідконтрольного уряду Донбасу. Він також зазначив, що "формулу Штайнмаєра" в 2016 році погодив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Формулу Штайнмаєра", яку наш глава держави погодив, ми як люди, які виконують навіть те, що пообіцяли наші попередні президенти, повинні виконувати. Ми зараз обговорюємо, в якій формі", - сказав Пристайко.

"Формула Штайнмаєра" стосується визначення статусу Донбасу. Передбачає одночасне прийняття Верховною Радою поправок до Конституції, за якими Донбас отримає особливий статус і проведення там вільних виборів, після чого Росія виведе свої війська та техніку з території ОРДЛО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА