13:37 13.09.2019

Кучма: Вибори на Донбасі не можна проводити до виведення військ, а на поступки можна йти тільки не за рахунок інтересів України

2 хв читати
Кучма: Вибори на Донбасі не можна проводити до виведення військ, а на поступки можна йти тільки не за рахунок інтересів України

Представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), другий президент України Леонід Кучма вважає, що вибори на окупованій території Донбасу не можна проводити до виведення звідти незаконних збройних формувань, а йти на якісь поступки в переговорному процесі можна, але не за рахунок українських інтересів.

"Рішення за "формулою Штайнмаєра" мають приймати лідери "нормандського формату". Ми контактна група й не ухвалюємо таких рішень. Є те, з чим можна там погодитися, а є те, з чим категорично не можна", - сказав він журналістам у кулуарах 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у п'ятницю в Києві.

Кучма зазначив, що "постійно тривають розмови про те, щоб провести вибори на Донбасі".

"Але які вибори, коли люди ходять зі зброєю? Вибори можна проводити, коли війська пішли геть з України, важка техніка пішла, коли українська влада з'явилася, коли можуть приїхати туди журналісти", - наголосив він.

Представник України в ТКГ також висловив думку, що компроміси можна шукати, але не за рахунок українських інтересів.

"А сьогодні так швидко всі хочуть цю проблему вирішити. Так, як я розумію, (президент Франції Еммануель - ІФ) Макрон сьогодні... Але справді ми не бачимо, щоб це було в інтересах України, за великим рахунком. Хоча дипломатія має працювати, як сьогодні сказав президент", - зазначив він.

На його думку, на зустрічі лідерів держав "нормандського формату" спочатку потрібно почути та зрозуміти позиції всіх сторін, тому що після останньої зустрічі в жовтні 2016 року минуло багато часу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА