12:00 13.09.2019

ВР має намір відмовитися від зачитування запитів нардепів на пленарних засіданнях

1 хв читати
ВР має намір відмовитися від зачитування запитів нардепів на пленарних засіданнях

 Верховна Рада має намір законодавчо закріпити публікацію запитів народних депутатів до органів влади, організацій і підприємств на сайті парламенту замість зачитування їх головуючим на пленарному засіданні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в першому читанні законопроект (№1036-1) про внесення змін до законів України щодо внесення депутатських запитів підтримали 244 народних депутати на пленарному засіданні ВР у п'ятницю.

Ініціатива авторства представників фракції "Слуга народу" передбачає відхід від процедури зачитування депутатських запитів головуючим на пленарному засіданні парламенту, як це традиційно відбувається щоп'ятниці й часом займає близько години.

Пропонується, щоб головуючий озвучував кількість депутатських запитів, які направляють до органів влади, на підприємства, в організації та установи. Тексти запитів і відповіді на них розміщуватимуть на сайті ВР, за винятком запитів, які містять інформацію з обмеженим доступом. Цей документ також схвалив профільний комітет.

Розміщення законів та інших актів Верховної Ради на офіційному веб-сайті парламенту вважатиметься офіційною публікацією. Наразі офіційною вважається їх публікація в друкованих ЗМІ.

Крім того, пропонується обмежити кількість поданих нардепами запитів, встановивши, що на одному пленарному засіданні може бути внесено не більше ніж два депутатських запити одного парламентарія.

Нині немає обмеження на кількість депутатських запитів, водночас на одному пленарному може бути оголошено не більш як два запити одного парламентарія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА