18:38 12.09.2019

Зеленський обговорив із фінським колегою загрозу "Північного потоку-2", економічне співробітництво і досвід у проведенні земельної реформи

1 хв читати
Зеленський обговорив із фінським колегою загрозу "Північного потоку-2", економічне співробітництво і досвід у проведенні земельної реформи

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Фінляндії загрозу "Північного потоку-2", питання енергоефективності, економічного співробітництва, фінський досвід у проведенні земельної реформи та реформи освіти.

"Надзвичайно важливим для нас є розширення співпраці в енергетичній сфері, йдеться, зокрема, про енергозбережні технології. Я привернув увагу президента Фінляндії до питання "Північного потоку-2", наголосив, що цей проект є загрозою для всієї Європи і його оцінка як суто комерційного може дорого коштувати нашим європейським партнерам у майбутньому", - сказав він на брифінгу в четвер після зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо (Sauli Väinämö Niinistö).

Зеленський повідомив, що домовився з фінським колегою активізувати двостороннє економічне співробітництво, особливо в інвестиційній сфері.

"З нашого боку - прозорі правила гри і захист інвесторів, з вашою, сподіваюся, приріст фінляндських інвестицій", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україні цікавий досвід Фінляндії у сфері енергоефективності, поводження із сміттям, ефективного використання та відновлення лісів, здійсненні земельної реформи.

Президент також зазначив, що Україна має намір переймати передовий досвід Фінляндії в створенні сучасної системи шкільної освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА