14:47 22.08.2019

Борис Джонсон запевнив Зеленського, що на саміті "Сімки" у Франції підтвердить свою позицію щодо несвоєчасності повернення РФ до G7

1 хв читати
Борис Джонсон запевнив Зеленського, що на саміті "Сімки" у Франції підтвердить свою позицію щодо несвоєчасності повернення РФ до G7

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якої сторони обговорили нещодавні заяви про можливість повернення Росії до "Великої сімки" і свої позиції щодо цього питання, повідомляє Офіс українського президента.

"Глава держави подякував Борису Джонсону за тверду та принципову позицію Великої Британії на підтримку України у світлі нещодавніх заяв про можливість повернення Росії до "Великої сімки". Було наголошено на неможливості відновлення членства РФ у G7, доки Росія систематично порушує норми міжнародного права та підриває європейську й світову безпеку", - йдеться в розміщеному в четвер удень на сайті президента України повідомленні.

Згідно з оприлюдненою інформацією, співрозмовники погодилися, що в умовах агресії РФ, яка відбувається в Україні, окупації Криму та невиконання Росією Мінських домовленостей "неможливо говорити про повернення РФ на міжнародний майданчик, де вирішуються глобальні проблеми".

"Володимир Зеленський отримав запевнення, що така чітка позиція буде продемонстрована під час чергового саміту "Сімки", який відбудеться 24-26 серпня у Франції", - йдеться в інформації.

Джонсон запросив президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом.

Глава британського уряду також привітав Зеленського з Днем Незалежності України та побажав успіхів і процвітання її народу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА