11:10 07.08.2019

Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів

2 хв читати
Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №10405, який вводить зелені номерні знаки для електромобілів, а також упорядковує питання руху, паркування та зарядки електромобілів шляхом внесення змін до Правил дорожнього руху і Державних будівельних норм.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, закон повернено з підписом президента.

Згідно з текстом документа, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство охорони здоров'я і Держслужба з надзвичайних ситуацій у шестимісячний термін з дня оприлюднення зобов'язані встановити вимоги до оформлення паркомісць для електрокарів: запровадити дорожні знаки "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів", а також ввести номери для електромобілів із зеленим кольором шрифту (для машин, не обладнаних двигуном внутрішнього згорання).

За зупинку чи стоянку авто на місці для електромобілів, а також за створення перешкод водіям електрокарів у зупинці або парковці передбачено штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а інспекторам з паркування надається право затримати авто порушника, зокрема за допомогою евакуатора.

Законопроект також відносить до компетенції сільських, селищних рад та їхніх виконавчих органів визначення шляхів стимулювання населення користуватися електрокарами та іншими екологічними видами транспорту.

Описані зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Як повідомлялося, попит на електромобілі в Україні в січні-червні 2019 року зріс на 58%.

Українці у 2018 році придбали 5,3 тис. електромобілів (із них 83,5% - уживані), що майже вдвічі більше, ніж роком раніше. Водночас динаміка попиту на нові електромобілі була дещо вищою, ніж у вживаних: якщо первинні реєстрації вживаних електромобілів зросли вдвічі, то нових - у 2,2 раза.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА