13:10 05.07.2019

Україна має бути позаблоковою суверенною державою, а не колонією іншої країни

2 хв читати
Україна має бути позаблоковою суверенною державою, а не колонією іншої країни

Україна має бути мирною, позаблоковою, суверенною державою, а не колонією іншої країни, заявив лідер партії "Опозиційний блок" Євген Мураєв.

Як повідомляється на офіційному сайті партії, за його словами, бажання домогтися справжньої незалежності України - те, що відрізняє "Опозиційний блок" від партії "Опозиційна платформа - За життя". "Я був засновником партії "За життя". І після того, як Рабинович продав частину партії Медведчуку, я вийшов звідти з принципових міркувань. Ми з Медведчуком по-різному бачимо Україну. Я її бачу позаблоковою, нейтральною, суверенною державою, а не Південним федеральним округом Російської Федерації. І це - наша основна відмінність", - заявив Мураєв у ефірі програми "Право на владу"на телеканалі "1+1".

Він зазначив, що домогтися суверенітету України, не забезпечивши мир, неможливо. "Ми любимо свою країну, ми будемо за неї боротися, і ми будемо завжди виступати проти партій війни і будемо в опозиції до них. Ми хочемо миру, тому що у більшості членів нашої партії в Донецьку залишився дім. І для нас - це особисте. і ми хочемо повернути людей: рідних, близьких і знову возз'єднати нашу країну... ми - єдині, у кого є план", - підкреслив Мураєв.

За його словами, щоб мінімізувати вплив на Україну ззовні, необхідно ухвалити закон про референдум. "На референдумі ми маємо визначити статус нашої держави. І я виступаю за те, що ми повинні бути позаблоковими і нейтральними. Тому що як тільки ми дивимося в бік Росії - у нас відбуваються Майдани, в бік Європи - виникає Донбас. Я вважаю, що позаблоковість України - це основа миру", - наголосив політик.

Також, за його словами, в Україні має відбутися "реальна децентралізація". "Я вважаю, що кожен регіон в Україні має мати особливий статус. Просто центральній владі це невигідно. Тому що через вертикаль виконавчої влади якраз і відбуваються всі корупційні оборудки", - зазначив Мураєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА