15:30 22.06.2019

Шуфрич вимагає від НАЗК акти з перевірки його декларацій, готовий давати будь-які пояснення

2 хв читати
Шуфрич вимагає від НАЗК акти з перевірки його декларацій, готовий давати будь-які пояснення

Народний депутат України Нестор Шуфрич (фракція "Опозиційний блок", що на позачергових виборах у парламент йде за списком партії "Опозиційна платформа – За життя"), назвав виконанням політичного замовлення заяву Національного агентства із запобіганню корупції (НАЗК) про ознаки декларування недостовірної інформації і вимагає від НАЗК надання відповідних актів.

"...нам протягом 3-х років не можуть надати акт із перевірки моєї декларації НАЗК. Очікуємо офіційного повідомлення, вручення в установленому законом порядку акта і обов'язково це прокоментуємо", - написав Шуфрич на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, це ні що інше, як виконання "замовлення з метою тиску на мою позицію", залишається уточнити, з чийого боку – п'ятого президента України Петра Порошенка або нової влади.

"Некомпетентні та непрофесійні заяви і поширення інформації від НАЗК до того, як я був ознайомлений з самим актом, вважаю грубим втручанням і спробою впливати на мою політичну позицію. Про необ'єктивність та упереджене ставлення НАЗК свідчить також те, що навіть вони нібито повідомляють у НАБУ про "ознаки декларування недостовірних відомостей народним депутатом Шуфричем", хоча їм не може бути невідомо, що до компетенції цього відомства належить тільки внесення в декларацію завідомо недостовірної інформації", - зазначив нардеп.

Він також висунув вимогу до НАЗК надати йому акти і заявив, що максимально відкритий для надання будь-яких пояснень і роботи зі слідчими органами.

"Але після цього, якщо буде доведено, що зазначені факти не підтвердяться, або вони не будуть визнані такими, які потребують кримінальної відповідальності, я не виключаю, що змушений буду вимагати притягнення до відповідальності тих, хто дозволив собі такі дії щодо мене, знову спробувавши поставити під сумнів мої чесність і репутацію, особливо в період виборчої кампанії", - висловив обурення Шуфрич.

Як повідомлялося, НАЗК під час перевірки декларацій за 2016 і 2017 роки народного депутата Шуфрича виявило ознаки декларування недостовірної інформації на понад 27 млн грн. Так, в декларації за 2016 рік він не вказав вартість низки своїх об'єктів нерухомості: двох земельних ділянок, двох житлових будинків і 6 квартир. Відомості про ще одну ділянку депутата відсутні в деклараціях взагалі.

"Подаючи декларацію за 2017 рік, депутат вже вказав інформацію про вартість квартир. Зате вартості двох орендованих цього року автомобілів не зазначив, хоча ця вартість була присутня в договорах оренди, а, отже, відома депутату", - повідомляло НАЗК.

За інформацією Нацагентства, загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації депутата за 2016 рік становить понад 14 млн грн, а за 2017 – понад 13 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА