16:51 13.06.2019

Смешко через суд вимагає від Наливайченка спростувати заяву про його причетність до отруєння Ющенка

2 хв читати
Смешко через суд вимагає від Наливайченка спростувати заяву про його причетність до отруєння Ющенка

Лідер партії "Сила і честь", екс-глава Служби безпеки України Ігор Смешко подав позов до суду проти колишнього глави СБУ Валентина Наливайченка про захист честі, гідності та ділової репутації у зв'язку із заявою останнього про нібито причетність Смешка до отруєння в 2004 році кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Як повідомляє в четвер прес-служба партії "Сила і честь" на сторінці в соцмережі Facebook, відповідну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації подано до Печерського районного суду м. Києва.

Смешко вимагає від Наливайченка 1 грн як відшкодування моральної шкоди за поширення недостовірної інформації про нього.

"У своїй заяві Ігор Смешко просить суд визнати недостовірною інформацію, яку Наливайченко озвучив у ефірі одного з українських телеканалів, а також зобов'язати відповідача виступити зі спростуванням", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі партії нагадують, що наприкінці березня 2019 року Наливайченко на одному з ток-шоу заявив, що Смешко "має бути в Генеральній прокуратурі й суді за причетність до отруєння кандидата в президенти".

"Як докази брехливості цієї заяви юристи Ігоря Смешка наводять у позові листи Генеральної прокуратури і головного слідчого управління СБУ, в яких ідеться про те, що Ігор Смешко ніколи не був і не є стороною в кримінальному провадженні про отруєння Віктора Ющенка в 2004 році та підозра в скоєнні цього злочину Ігорю Смешку ніколи не висувалася", - зазначається в повідомленні партії.

У позовній заяві лідер партії "Сила і честь" як відшкодування моральної шкоди вимагає від Наливайченка символічну грошову компенсацію - 1 грн.

Наливайченко балотується до Верховної Ради за списками партії "Батьківщина" (входить до першої п'ятірки).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА