12:36 13.06.2019

Ющенко заявляє про конфлікт інтересів слідчого, який оголосив йому про підозру

2 хв читати
Ющенко заявляє про конфлікт інтересів слідчого, який оголосив йому про підозру

Третій президент України Віктор Ющенко повідомив, що звернувся до Генеральної прокуратури України із заявою про проведення перевірки у зв'язку із тим, що слідчий, який оголосив йому про підозру, не повідомив своєму керівництву про конфлікт інтересів.

"Повідомляючи мені про підозру, слідчий Смітюх Олександр Федорович не повідомив своєму керівнику Сергію Горбатюку (начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури - ІФ) про реальний конфлікт інтересів вартістю майже 1 млн дол.", - написав Ющенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За словами третього президента України, слідчий є племінником політика, члена Партії регіонів Григорія Смітюха, який за часів президентства Леоніда Кучми був заступником керівника Державного управління справами і в 2004 році отримав ордер на квартиру в урядовому кварталі Києва - на вулиці Інститутській, 18-А.

Ющенко розповів, що під час його президентства розпорядження про надання квартири було скасовано, пізніше щодо цієї квартири було ініційовано низку судових справ, у яких сторонами виступають компанії, кінцевим бенефіціаром яких є Григорій Смітюх.

"При цьому орієнтовна ринкова вартість квартири станом на сьогодні становить приблизно 940 тис. дол. США", - стверджує Ющенко.

На його думку, "наявність родинних відносин між Смітюхом Григорієм Євдокимовичем і Смітюхом Олександром Федоровичем, спірних правовідносин, які виникли за вказаними судовими спорами щодо квартир, … свідчать про наявний реальний конфлікт інтересів у кримінальних провадженнях щодо Ющенка Віктора Андрійовича".

Він також повідомив, що у зв'язку з цим звернувся із заявою до Генпрокуратури щодо проведення перевірки зазначених обставин і надання їм правової оцінки.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко поінформував, що Генпрокуратура повідомила Ющенку про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України в справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році.

У Генеральній прокуратурі України підтвердили, що Ющенко підозрюється у заволодінні комплексом будівель і споруд резиденції "Межигір'я" і будинком у с. Нові Петрівці (Київська обл.), а також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, 24 травня 2019 року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015 року, було складено і відправлено письмове повідомлення про підозру Ющенку.

Ющенко підтвердив факт вручення підозри, але відкинув будь-які звинувачення і заявив про політичний підтекст цієї справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА