15:32 05.06.2019

ВР у четвер винесе на голосування законопроект про парламентські ТСК і приступить до Виборчого кодексу

2 хв читати
ВР у четвер винесе на голосування законопроект про парламентські ТСК і приступить до Виборчого кодексу

Парламент у четвер завершить розгляд поданих до другого читання поправок до законопроекту (№1098) про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради, заявив спікер парламенту Андрій Парубій, закриваючи пленарне засідання в середу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в середу народні депутати продовжили розглядати поправки до законопроекту і зупинилися на 649-й. Загалом до другого читання підготовлено понад 700 поправок.

Закриваючи пленарне засідання в середу, голова Верховної Ради сказав, що в четвер народні депутати завершать розгляд поправок до законопроекту про тимчасові слідчі комісії і винесуть його на голосування.

Парубій також нагадав, що у четвер народні депутати приступлять до розгляду у другому читанні Виборчого кодексу (№3112-1).

Як повідомлялося, законопроект №1098 зареєстровали в парламенті в листопаді 2014 року декілька народних депутатів, зокрема голова Верховної Ради Парубій.

Депутати ухвалили документ у першому читанні 25 квітня 2019 року. Під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло понад 1600 поправок.

Законопроект покликаний законодавчо врегулювати повноваження парламенту щодо визначення статусу, порядку створення і діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій і спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури усунення президента України з посади в порядку імпічменту. Підставою для ініціювання імпічменту та утворення спеціальної слідчої комісії є подання, підписане більшістю нардепів від конституційного складу парламенту, підписи яких не відкликаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА