18:49 20.05.2019

Кернес: Ми з Трухановим поведемо партію до ВР, але залишимося мерами

2 хв читати
Кернес: Ми з Трухановим поведемо партію до ВР, але залишимося мерами

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес підтвердив, що має намір разом зі своїм одеським колегою Геннадієм Трухановим брати участь у виборах до Верховної Ради.

"Підтверджую: ми з мером Одеси Геннадієм Трухановим справді поведемо до нового парламенту партію. Партію людей, які чують інших людей, які працюють для інших людей, які розуміють проблеми інших людей і знають, як їх вирішити", - написав Кернес на своїй сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Водночас він наголосив, що ні він, ні Труханів не мають наміру відмовлятися від посади міського голови заради мандата народного депутата.

"Ми були і залишимося міськими головами Харкова та Одеси. Наше завдання - не політична кар'єра. Наше завдання - влити нову кров у Верховну Раду, зробити так, щоб туди прийшли ті, що знають проблеми на місцях, що мають план їх вирішення. І наше завдання з мером Трухановим - дати цим людям інструмент вирішення проблем на місцях", - написав Кернес.

Співголова депутатської групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що партії "Довіряй справам" Труханова, "Відродження", частина представників партії "Наш край" і народних депутатів групи "Воля народу" об'єднуються в єдину політичну силу для участі в парламентських виборах. Він зазначив, що з'їзд об'єднаної політичної сили відбудеться до кінця травня.

За словами Хомутинніка, ще немає рішення, хто очолить політсилу, але точно відомо, що мер Одеси Труханів і мер Харкова Кернес увійдуть до першої п'ятірки списку партії на парламентських виборах.

"Точно вже є підтвердження і домовленість - це мери двох міст-мільйонників - Кернес і Труханов, майже 15-20 мерів міст із 50-100 тис. населення і більше - Ужгород, Артемівськ, Куп'янськ, Вознесенськ тощо", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА