15:50 14.04.2019

Президент має намір звільнити першого заступника голови СЗР Семочка в п'ятницю

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявив про намір звільнити Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України у п'ятницю, 19 квітня.

"У п'ятницю першого заступника голови Служби Зовнішньої розвідки генерала Семочка звільнимо з посади", - сказав П.Порошенко на НСК "Олімпійський" у центрі Києва в неділю, куди він прибув для дебатів з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, відповідаючи на запитання журналістів.

Як повідомлялося, програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікувала сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ С.Семочка має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує С.Семочко.

СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадженням за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію щодо С.Семочка.

17 жовтня глава СЗР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника С.Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка С.Семочка мають російське громадянство.

Слідство звернулося до суду з проханням дати доступ до телефону С.Семочка та його сім'ї за майже 5 років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям дослідити, зокрема, звідки телефонували С.Семочку, його дружині та донці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА