18:05 13.03.2019

ФПУ підтримала Соціальну доктрину Тимошенко - "Батьківщина"

2 хв читати
ФПУ підтримала Соціальну доктрину Тимошенко - "Батьківщина"

 42 всеукраїнські профспілкові організації, які налічують кілька мільйонів членів, підтримали Соціальну доктрину, яка є складовою "Нового курсу" Юлії Тимошенко, повідомляється на офіційному сайті Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в середу.

Таке рішення було ухвалено в Києві в середу після зустрічі профспілкового активу країни з лідеркою "Батьківщини" в межах діалогу "Україна: через економічне зростання до нових соціальних стандартів".

Ю.Тимошенко пообіцяла тісно співпрацювати з профспілками в разі обрання її на посаду президента України. Новій владі, на думку політика, вдасться вдвічі зменшити податковий тиск, впровадити абсолютно нову грошово-кредитну політику, що відкриє доступ до кредитів під 2-3% річних для іпотеки та побудови власного бізнесу, перейти на персоніфіковану систему пенсійного забезпечення, запровадити страхову медицину та знизити вдвічі ціни на газ.

"Я вірю, що ми це зробимо швидко. Але без вас зламати систему неможливо. Зараз у нас є можливість перемогти і на президентських, і на парламентських виборах", - зазначила лідерка "Батьківщини".

"Пріоритетом для наступного президента стане виховання, інтелект та освіта, яка має бути доступною для усіх громадян, незалежно від рівня їх доходів: "Безкоштовна та якісна освіта – це магніт, який притягує в країну талановитих людей", - сказала Ю.Тимошенко.

Позитивних змін, зокрема повернення уваги держави до проблем освітян, очікує голова Київської профспілки освіти та науки Олександр Яцун. Він сподівається, що нова влада зробить ставку на інтелект, дбатиме про освітян та науковців і вони отримуватимуть зарплати не менші, ніж у країнах ЄС.

Ю.Тимошенко також зазначила, що кардинальні зміни в країні неможливі без зміни системи влади. Й допоможе в цьому нова Конституція, яку буде ухвалено на всеукраїнському референдумі. В запропонованому Ю.Тимошенко Основному законі буде "цілий розділ про профспілки та профільні організації, які братимуть реальну участь у розробці державних рішень, спрямованих на розвиток країни".

Голова Федерації профспілок України (ФПУ) Григорій Осовий зазначив, що Ю.Тимошенко - єдиний кандидат у президенти, який відгукнувся на пропозицію федерації про зустріч із профспілковим активом.

Раніше лідерка "Батьківщини" підписала з ФПУ меморандум про співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА