12:29 14.02.2019

Майже 20% українців вважають, що майбутній президент має вирішувати конфлікт із РФ через переговори в "будапештському форматі" - опитування

2 хв читати
Майже 20% українців вважають, що майбутній президент має вирішувати конфлікт із РФ через переговори в "будапештському форматі" - опитування

19,1% українців вважають, що майбутній президент України має вирішувати конфлікт із Росією щодо припинення бойових дій на Донбасі через переговори у "будапештському форматі", про що свідчать результати національного опитування громадської думки GfK Ukraine.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими в четвер у Києві на прес-конференції "Між Лукашенком і Меркель. Якої зовнішньої політики очікують від наступного президента України", 19,1% опитаних вважають, що майбутній президент України має вирішувати конфлікт із Росією щодо припинення бойових дій на Донбасі через переговори у "будапештському форматі" (за участю Великобританії, США, Росії, Франції та Китаю).

12,1% відповіли, що цей конфлікт необхідно вирішувати за допомогою дотримання узятих на себе зобов'язань і в рамках чинних переговорних ініціатив (мінський процес, нормандський формат), 12% вважають, що це внутрішній конфлікт, тому необхідно вести переговори безпосередньо з представниками непідконтрольних територій Донбасу, 11,6% - необхідно задіяти Збройні сили України для того, щоб відновити контроль над окупованими територіями.

Крім того, 10,8% висловили думку, що майбутній президент має вирішувати цей конфлікт особисто з президентом Росії Володимиром Путіним без участі іноземних держав, 9,9% - Україна має відпустити непідконтрольні території і не намагатися їх повернути. 23,5% було складно відповісти на запитання.

Опитування проводилося компанією GfK Ukraine на замовлення Pact у рамках програми сприяння громадської активності "Долучайтесь!" (USAID) в листопаді-грудні 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА