16:20 12.02.2019

Волкер у річницю Мінських угод: Росія 4 роки щодня порушує ці домовленості

2 хв читати
Волкер у річницю Мінських угод: Росія 4 роки щодня порушує ці домовленості

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер констатує, що Російська Федерація впродовж чотирьох років порушує Мінські угоди.

"Протягом чотирьох років Росія продовжує щодня порушувати Мінські угоди. Прийшов час для миру в Україні", - написав К.Волкер у "Твіттері" у вівторок.

Він нагадав, що чотири роки тому Росія підписала Комплекс заходів із виконання Мінських угод, що містить пункт про припинення вогню 14 лютого. Але приблизно через тиждень Росія і підпорядковані їй сили захопили Дебальцеве.

12 лютого 2015 року учасники програми Тристоронньої контактної групи за підсумками переговорів у Мінську підписали "Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод".

Ці домовленості, зокрема, передбачали негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей України та його суворе виконання; відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані для створення зони безпеки завширшки мінімум 50 км один від одного для артилерійських систем калібром 100 мм і більше, зони безпеки завширшки 70 км для РСЗВ і завширшки 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка"("Точка У").

Крім того, передбачалося відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України у всій зоні конфлікту, що має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання; виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців з території України під наглядом ОБСЄ; роззброєння всіх незаконних груп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА