19:59 17.01.2019

КПУ має намір брати участь у парламентських виборах

3 хв читати
КПУ має намір брати участь у парламентських виборах

Лідер Компартії України Петро Симоненко заявив, що КПУ має намір брати участь у парламентських виборах.

В ефірі телеканалу "Наш" у четвер увечері, відповідаючи на запитання ведучого, чи має намір Компартія йти на парламентські вибори, П.Симоненко сказав: "Безумовно. Ми - політична партія, яка поставила завдання в боротьбі за владу змінити цей режим і політичний устрій".

Він заявив, що Компартія не заборонена в Україні, попри те, що Міністерство юстиції стверджує зворотне. "Компартія не заборонена. Ми зареєстровані в Міністерстві юстиції. Офіційна пропаганда весь час говорить для виборців, що Компартія заборонена, це робиться технологічно", - наголосив П.Симоненко.

Що стосується участі у виборах президента України, які відбудуться наприкінці березня цього року, то, за словами П.Симоненка, якщо Центральна виборча комісія (ЦВК) не зареєструє його кандидатом у президенти від Компартії, він піде на президентські вибори як самовисуванець.

"Ми реально здаємо собі справу, якими методами стосовно нас діятимуть, тому що всі ці п'ять років вони намагалися заборонити нас, тому ми, звісно, розглянули питання, і з'їзд мені доручив, що якщо буде проблема з висуненням від Компанії і не зареєструють (кандидатом у президенти - ІФ), то робити самовисування. І це партія підтримуватиме", - заявив лідер КПУ.

Водночас він зазначив, що застава для участі в президентських виборах у 2,5 млн грн - це для партії "дуже великий тягар", але нині триває збір коштів для застави.

"Ми поставили завдання до 20 січня, щоб партійні комітети, з кожним комуністом поговорили... переговорили: підтримайте партію. Потрібно сьогодні, щоб Компартія брала (участь у виборах - ІФ) - іншого варіанта немає", - сказав лідер КПУ.

Раніше 3 січня 2019 року Комуністична партія України висунула П.Симоненка кандидатом на посаду президента України. Крім того, з'їзд зобов'язав партійні комітети і партійні організації завершити до 20 січня збір коштів для грошової застави кандидата на посаду президента України.

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін’юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону КПУ на території держави. 16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін’юсту. 28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адмінсуду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.

25 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань додержання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Ця постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає. "Таким чином, адміністративні суди дійшли висновку, що аргументи представників та адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищезгаданого правового висновку та відповідно заборону КПУ", - прокоментували тоді це рішення в Мін’юсті.

При цьому, як повідомляється у відповіді Міністерства юстиції України на запит інтернет-видання "Українська правда", "заборона діяльності партії не означає автоматичного припинення діяльності юрособи". "Таке припинення відбувається в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема шляхом створення ліквідаційної комісії, яка має повноваження на підставі закону, а також положень статуту визначати долю майна", - йдеться в листі Мін’юсту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА