15:30 01.12.2018

Воєнний стан розширює можливості ЗСУ - Порошенко

2 хв читати
Воєнний стан розширює можливості ЗСУ - Порошенко

Воєнний стан розширює можливості Збройних сил України та всього сектору безпеки, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Він (воєнний стан – ІФ) розширює можливості Збройних сил та всього сектору безпеки швидко, миттєво реагувати на загрози, які наростають, як снігова лавина", – сказав президент під час передання держконцерном "Укроборонпром" військової техніки різним військовим частинам ЗСУ у Київській області в суботу.

Він повідомив, що, зокрема, наразі здійснюється посилення державного кордону з Російською Федерацією та адміністративного кордону з АР Крим".

Крім того, оборонно-промисловий комплекс (ОПК) переводиться на особливий режим роботи, посилюється охорона і оборона об'єктів критичної інфраструктури: атомні і гідроелектростанції, об'єкти хімічної промисловості, порти в Чорному й Азовському морях.

"Буде вжито всіх необхідних заходів для посилення протиповітряної оборони, яка прикриває від ударів з повітря важливі державні об'єкти, промислові райони, адміністративні центри та угруповання військ", – сказав П.Порошенко.

Також за його словами, приводиться в повну бойову готовність єдина державна система цивільного захисту.

Президент повідомив, що відбудуться військові навчання і нагадав, що вже проводиться передислокація військових підрозділів в чіткій відповідності зі стратегічним планом застосування Збройних сил України.

"В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори з резервістами та територіальною обороною. Їх проведення вже розпочалося", – сказав П.Порошенко.

Президент вручив військовим сертифікати відповідності на модернізовані і відремонтовані 2 винищувачі Міг-29, винищувач Су-27С1М, 4 навчально-бойових літаки Л-39М1, на 2 вертольоти Мі-8МТ і 4 безпілотники "Спектатор-М".

П.Порошенко також заявив, що сьогодні "Антонов"демонструє свого красеня АН -77. "Цей літак має стати основою військово-транспортної авіації України і не тільки України. Його характеристики дають змогу кардинально розширити боєздатність десантно-штурмових військ. Його зможуть використовувати навіть малопідготовлені, уявіть собі, 600-метрові злітні смуги. "Антонов -77" має авіоніку провідних світових виробників. Цей літак суттєво наближений до стандартів НАТО", – сказав президент.

Ан-77 – турбореактивний середній військово-транспортний літак. Його розроблено на АНТК імені О.Антонова. Комерційна навантаження близько 47 т, оснащений автономним бортовим комплексом завантаження і розвантаження, шасі з функцією присідання. Перспективно зможе перевозити великогабаритні вантажі і важку військову техніку, вертольоти, особовий склад (300 солдатів, 110 десантників, 206 поранених) У квітні 2018 ДП «Антонов» представляв літак Ан-77 на міжнародному авіасалоні Eurasia-2018 (Туреччина) на статичному стенді та в програмі демонстраційних польотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА