18:04 29.11.2018

Клімкін заявив про важливість оперативного та ефективного розслідування нападу на Гриценка

2 хв читати
Клімкін заявив про важливість оперативного та ефективного розслідування нападу на  Гриценка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність максимально швидкого та результативного розслідування нападу в Одесі на лідера партії "Громадянська позиція", колишнього міністра оборони, який має намір балотуватися в президенти, Анатолія Гриценка, щоб зняти питання про те, чому це стало можливим в області, де запроваджено воєнний стан.

"Вчора в Одесі група невідомих атакувала Анатолія Гриценка та його команду. Виключно важливо, щоб ця справа була розкрита максимально швидко і ефективно. Інакше у нас і в усіх інших виникне резонне питання: "А чому це стало можливим під час воєнного стану в регіоні, в якому його запроваджено?", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Глава МЗС упевнений, що не можна допустити, щоб такі питання виникали в Україні, а також у "наших іноземних друзів та партнерів, підтримки яких ми зараз дуже потребуємо".

Як повідомлялося, 28 листопада в Одесі на А.Гриценка напала група невідомих перед входом на одну з місцевих радіостанцій. Пізніше А.Гриценко повідомив, що в результаті нападу найбільше постраждало троє активістів партії, їм знадобилася медична допомога.

За інформацією прес-служби партії "Громадянська позиція", на камерах спостереження зафіксовано близько 30 людей спортивної зовнішності, у масках, без розпізнавальних знаків, які заздалегідь чекали на політика перед входом. "Організатора і більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не потрібно. Він відомий. Недовго вже залишилося, незабаром настане час відповідати перед судом не лише виконавцям", - заявив А.Гриценко.

Верховна Рада 26 листопада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошене указом президента Петра Порошенка, терміном на 30 діб. Воєнний стан почав діяти 28 листопада в областях, що межують із РФ та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА