19:58 28.11.2018

Київ поінформував Арбітражний трибунал про загострення Росією ситуації в Керченській протоці

2 хв читати
Київ поінформував Арбітражний трибунал про загострення Росією ситуації в Керченській протоці

Міністерство закордонних справ України поінформувало Арбітражний трибунал, який розглядає спір між Україною і Російською Федерацією про порушення Москвою конвенції ООН з морського права в Чорному морі, Азовському морі і Керченській протоці, про дії РФ, які значно погіршили спір між сторонами.

"Україна звернула увагу на триваючу практику дискримінаційного переслідування українських та іноземних суден, які планують пройти через Керченську протоку в Маріуполь, Бердянськ і інші українські порти", - сказано в заяві МЗС України, оприлюдненій в середу.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що своїми діями Росія фактично закрила Керченську протоку для всіх суден.

"Україна та інші прибережні держави Чорного моря, включаючи Європейський Союз і Туреччину, рішуче засудили такі дії і закликають Російську Федерацію забезпечити свободу проходу через Керченську протоку", - заявили в МЗС.

Київ відзначає, що останні дії, включаючи обстріл і захоплення українських кораблів, свідчать про свідому і цілеспрямовану ескалацію з боку Росії, створення перешкод для судноплавства, невиправдано тривалі зупинки суден під прапорами України і третіх країн, що спричинило значні економічні втрати.

"Звертає на себе увагу, що об'єктом таких невиправданих зупинок стали тільки судна, які прямують до українських портів, судна, які рухалися в російські порти в Азовському морі, не зазнали подібних обмежень", - відзначили в МЗС.

"Україна заявила протест проти дій Росії, довела їх до відома своїх союзників і шляхом звернення до арбітражного суду продемонструвала свій намір оскаржити поведінку Росії із застосуванням усіх наявних правових засобів", - сказано в заяві МЗС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА