18:45 20.11.2018

Рішення суду Лондона про замороження активів захистило телеканал "1+1" від можливих рейдерських посягань - Коломойський

3 хв читати
Рішення суду Лондона про замороження активів захистило телеканал "1+1" від можливих рейдерських посягань - Коломойський

Бізнесмен Ігор Коломойський заявляє, що рішення суду Лондона про всесвітній арешт його активів у рамках спору з ПриватБанком дало змогу захистити телеканал "1+1" від можливих рейдерських посягань, зокрема з боку президента України Петра Порошенка.

"Структура цих активів дуже цікавила виключно Петра Олексійовича (Порошенка - ІФ), оскільки з усіх активів його цікавить лише "1+1". І ми про це говорили в суді. І загалом структура українських активів на сьогодні легально для Петра Олексійовича недоступна", - сказав він в інтерв'ю каналу KishkiNa.

Водночас український бізнесмен не виключає, що нинішній президент спробує встановити "редакційну політику" на телеканалі іншими шляхами.

"Моя думка, що Лондонський суд - адже це не єдиний процес, який відбувається, і (враховуючи - ІФ) схильність нашого президента до рейдерства, особливо щодо медіагруп...", - припустив І.Коломойський.

Крім того, український бізнесмен уточнив, що рішення суду передбачає заморожування всіх його активів, а не лише на $2,5 млрд. "Але я до цього нормально ставлюся, нічого страшного в цьому немає", - прокоментував він.

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінзаклад до його націоналізації наприкінці 2016 року був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше в $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти І.Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. та ZAO Ukrtransitservice Ltd.

Позивач добився, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку І.Коломойського та Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав І.Коломойського та Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачено арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку у рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

І.Коломойський прогнозує, що розгляд Високим судом Лондона справи по суті відбудеться не раніше ніж 2020 року.

Медіахолдинг "1+1 медіа" контролює телеканали "1+1", "2+2", ТЕТ, "ПлюсПлюс", "Бігуді" і "УНІАН-ТБ", "1+1 International", інформагентство "УНІАН", а також групу інтернет-сайтів, має власний виробничий департамент, VOD-платформу 1+1 video та школу Media&Production.

За даними НКЦПФР, кіпрська компанія "Онтобет промоушинз лімітед" володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ "Кепітел інвестмент проджект" (Київ).

"Кепітел інвестмент проджект" належало ТОВ "Інвестмент проджектс менеджмент", власником якого, у свою чергу, з червня 2012 року було "Онтобет промоушинз лімітед".

Одним із кінцевих бенефіціарів компанії, як і медіахолдингу "1+1 медіа", є бізнесмен Ігор Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА