09:47 20.11.2018

Іванка Трамп використовувала особисту пошту для листування з Білим домом

2 хв читати
Іванка Трамп використовувала особисту пошту для листування з Білим домом

Дочка та радник американського президента Іванка Трамп використовувала особистий акаунт електронної пошти, щоб обговорювати робочі питання, пов'язані з Білим домом, повідомляє у вівторок телеканал CNN із посиланням на публікацію громадської організації American Oversight.

За даними організації, І.Трамп відправляла повідомлення з особистої пошти членам кабінету президента і співробітникам Білого дому.

Раніше газета The Washington Post повідомляла з посиланням на джерела, що факт використання І.Трамп особистої пошти для ділового листування виявили співробітники Білого дому, які здійснювали внутрішнє розслідування.

Газета стверджує, що може йтися про сотні листів за минулий рік. Сама І.Трамп заявляла, що вона була не в курсі вимог до електронного листування, зазначає газета. Представник адвоката І.Трамп підтвердив, що дочка президента користувалася особистою електронною поштою доти, доки їй не повідомили про правила.

Під час передвиборної кампанії 2016 року конкурент Дональда Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон піддалась жорсткій критиці за використання особистої електронної пошти в службових цілях у період роботи держсекретарем в 2009-2013 роках, зокрема її критикував Д.Трамп. У результаті ФБР розпочало розслідування цієї справи, але в липні 2016 року припинило його без пред'явлення офіційних обвинувачень.

Наприкінці жовтня того самого року, всього за 11 днів до президентських виборів, Джеймс Комі, який обіймав тоді посаду директора ФСБ, повідомив Конгресу США, що ФБР відновило розслідування стосовно Г.Клінтон та її листування. За день до виборів Дж.Комі заявив, що відновлення розслідування не означає, що Г.Клінтон здійснювала правопорушення, однак пізніше низка ЗМІ та експертів заявили, що саме через розслідування ФБР Г.Клінтон не змогла здобути перемогу на виборах.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА