12:33 14.11.2018

Новий посол Угорщини вручив копії вірчих грамот заступнику глави МЗС України

2 хв читати
Новий посол Угорщини вручив копії вірчих грамот заступнику глави МЗС України

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Василю Боднару.

"Сьогодні прийняв копії вірчих грамот у нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто (István Íjgyártó). Домовилися працювати над позитивним порядком денним двосторонніх відносин. Пан посол вивчає українську мову, яка, безсумнівно, допоможе йому в професійній діяльності", - написав В.Боднар на своїй сторінці у Twitter у середу.

Як повідомила прес-служба МЗС України, новий посол підтвердив незмінну підтримку Угорщиною незалежності і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах і налаштованість країни на розширення напрямів українсько-угорської співпраці, передусім в економічній і гуманітарній сферах. У цьому контексті угорська сторона висловила зацікавленість у реалізації низки спільних проектів в Україні.

"Сторони наголосили на важливості активного діалогу на рівні глав зовнішньополітичних відомств України та Угорщини як дієвого чинника у пошуку взаємоприйнятних рішень з врегулювання проблемних питань. У цьому контексті було обговорено графік двосторонніх заходів на найближчу перспективу", - йдеться в повідомленні.

В.Боднар висловив готовність української сторони підтримати Угорщину в усіх її ініціативах, які сприятимуть поглибленню двостороннього співробітництва.

Як повідомлялося, попередній посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень завершив свою дипломатичну місію в Києві й 5 листопада покинув Україну.

Балінт Іштван Ійдярто (István Íjgyártó, народився 26 грудня 1963 року в Береговому Закарпатської області) був послом Угорщини в Росії (2011-2014 рр.), державний секретар МЗС Угорщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА