17:20 19.10.2018

Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю з високими досягненнями у всеукраїнських спортивних змаганнях

2 хв читати
Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю з високими досягненнями у всеукраїнських спортивних змаганнях

Президент України Петро Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях.

"Для підтримки та заохочення дітей з інвалідністю до систематичних занять фізичною культурою і спортом, підготовки резерву до складу збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю та сприяння розвитку їхніх спортивних досягнень постановляю: 1. Затвердити положення про стипендії Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях (додається). 2. Цей Указ набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться в тексті указу №334/2018, опублікованому на сайті глави Української держави.

Відповідно до опублікованої постанови, стипендії призначаються дітям з інвалідністю віком від 14 до 18 років включно, які є призерами та учасниками всеукраїнських спортивних змагань з видів спорту осіб з інвалідністю, визнаних в Україні.

Щорічно призначається 100 стипендій. Стипендії призначаються указом президента України строком на один рік щомісяця протягом року. Розмір стипендій становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Стипендії виплачуються з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому було прийнято рішення про їх призначення.

Відбір претендентів на призначення стипендій здійснює комісія, що формується Міністерством молоді та спорту України. Персональний склад комісії, положення про комісію та умови відбору претендентів на призначення стипендій затверджуються Міністерством молоді та спорту України.

Виплата стипендії припиняється у разі позбавлення стипендіата права на стипендію або його смерті. Стипендіат може бути позбавлений стипендії Президентом України за поданням Мінмолоді та спорту, внесеним в установленому порядку. Виплата стипендії припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому набув чинності відповідний указ президента про позбавлення стипендії. У разі смерті стипендіата виплата призначеної йому стипендії припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому помер стипендіат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА