10:59 18.10.2018

У ВР підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

2 хв читати
У ВР підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

(оновлена новина від 17 жовтня)

У Верховній Раді підготували законодавчу ініціативу, якою мають намір запровадити декларативний принцип реєстрації місця проживання, а також скоротити кількість випадків, коли необхідно підтверджувати місце проживання, повідомив співавтор проекту, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко.

"Існує нагальна потреба реформувати діючий механізм обліку населення в Україні. Тому ми разом із Міністерством внутрішніх справ і Міністерством соціальної політики та офісом реформ адмінпослуг пропонуємо змінити цю систему", - сказав С.Березенко в середу в Києві, презентуючи законопроект.

Нардеп зазначив, що нині діє складна процедура реєстрації місця проживання, і подати документи для цього через Інтернет неможливо. Він назвав нинішню систему "рудиментом радянського суспільства".

З огляду на це вже був розроблений і планується до внесення до парламенту законопроект про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні. Окрім С.Березенка, під ним уже підписалися народний депутат із фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, члени фракції "БПП" Олександр Черненко та Сергій Алєксєєв.

Як пояснив С.Березенко, один із важливих аспектів законопроекту - реєстрація дітей, коли за однією заявою вирішуватимуть цілий комплекс питань: здійснюватимуть державну реєстрацію народження дитини, реєструватимуть місце її проживання, призначатимуть допомогу при народженні, реєструватимуть дитину в електронній системі охорони здоров'я, а також проводитимуть низку інших формальних процедур.

"Ми пропонуємо декларативний принцип реєстрації місця проживання. Тобто для реєстрації або зняття з реєстрації подається лише заява-декларація. Скасовується паперовий документообіг, усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім'ї", - розповів С.Березенко.

Крім того, згідно із законопроектом пропонують закріпити, що факт реєстрації не є підставою набуття або позбавлення особи будь-яких прав на житло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА