13:22 09.10.2018

Пашинський не виключає, що причиною вибухів на складах поблизу Ічні була диверсія

2 хв читати
Пашинський не виключає, що причиною вибухів на складах поблизу Ічні була диверсія

Керівник парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський не виключає, що вибухи на арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області стали наслідком диверсії.

"Я не виключаю, що це диверсія, але ніякої б диверсії не було б, якби всі ці боєприпаси були у бетонних сховищах", - сказав С.Пашинський журналістам у вівторок у Києві.

Він також наголосив, що річ не в тому, внаслідок диверсії відбувається це чи ні, хоча зазначив, що, на його думку, "найімовірніше, диверсія". "Питання в тому, що ми дуже давно мали мінімізувати можливості. Ми воюємо з Росією щодня. Чому хлопці на передовій гинуть, чому ми тримаємо оборону, а в тилу не можемо розібратися?", - сказав голова комітету.

За його словами, на цьому арсеналі була недопустима концентрація боєприпасів. "В Ічні, я сподіваюся, що Генеральний штаб говорить правду, 50 тис. т - це 10-15 ешелонів боєприпасів. Не можна допускати такої концентрації в одному місці", - зазначив С.Пашинський.

Голова профільного парламентського комітету також зазначив, що в Ічні від краю лісу до колючого дроту, який захищає склади, 20 м.

За його словами, члени комітету з нацбезпеки підтримують його позицію і не дозволять цього разу "робити стрілочниками тих людей, які служили на цих арсеналах". "Вибухають не тому, що вони погано служать, а вибухають тому, що немає необхідного інженерного обладнання, вибухають тому, що тисячі тонн боєприпасів зберігаються просто неба, вибухають тому, що просто не обладнані арсенали", - розповів С.Пашинський.

Парламентар також нагадав, що його комітет після вибухів минулого року на арсеналах, коли було знищено понад 200 тис. тонни боєприпасів на більш ніж $1 млрд, провів інспекційні поїздки і надав рекомендації. "Ми категорично вимагали виділення коштів на бетонні сховища. Ми внесли відповідні зміни до законодавства. І ми пропонували розпочати програму будівництва бетонних сховищ", - розповів С.Пашинський.

Раніше в Міноборони повідомили, що додаткова потреба у фінансуванні міністерства на 2018 рік становить 13,1 млрд грн, із них 152,5 млн грн за програмою "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості і вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА