07:32 18.09.2018

"Опоблок" не підтримає ініціативу Порошенка про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ

2 хв читати
"Опоблок" не підтримає ініціативу Порошенка про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ

"Опозиційний блок" не підтримає ініціативу президента України Петра Порошенка про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, заявляє співголова однойменної фракції Олександр Вілкул.

"Ні я, ні моя фракція не підтримає ... цю позицію влади", - заявив Олександр Вілкул в ефірі програми "Свобода слова" телеканалу ICTV в понеділок увечері.

За словами О.Вілкула, Україна і Російська Федерація мають відмовитися від будь-яких дій, які посилюють напруженість між країнами і взаємну недовіру.

Я вважаю, що влада повинна займатися не провокаційними діями, а перейти до змістовних переговорів.

Водночас, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов упевнений, що парламент, в тому числі його фракція, підтримають припинення дії Договору про дружбу між Україною і Російською Федерацією.

"Я переконаний, що парламент чітко підтримає президента і рішення будуть прийняті", - сказав А.Герасимов.

Народний депутат Сергій Власенко ("Батьківщина") також заявив, що його фракція виступає за денонсацію договору.

"Ми за те, щоб цей договір був денонсований, оскільки Росія є країною-агресором, оскільки Путін є окупантом у нас в Криму і є агресором на Донбасі, тому ми вимагаємо денонсації цієї угоди", - підкреслив С.Власенко.

Як повідомлялося, президент України П.Порошенко підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Даним рішенням РНБО, введеним у дію указом П.Порошенка, підтримані пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

Міністерство закордонних справ України, зокрема, має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу з РФ відповідно до статті 40 цього договору і внести в установленому порядку на розгляд президенту України проект закону України про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ.

Крім того, згідно з рішенням РНБО, МЗС має проінформувати ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу з Росією, а також про підстави його припинення.

Представник президента у Верховній Раді України, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко під час засідання погоджувальної ради повідомила, що до 30 вересня Російська Федерація буде проінформована нотою МЗС України, а президентом України внесений до парламенту відповідний законопроект відповідно до статті 24 закону України "Про міжнародні договори України".

Як повідомлялося, 6 вересня 2018 року РНБО України підтримав ініціативу президента П.Порошенка про непродовження Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА