16:55 14.09.2018

Рішення Верховного суду Лондона дасть змогу по суті розглядати російську агресію проти України - Клімкін

2 хв читати
Рішення Верховного суду Лондона дасть змогу по суті розглядати російську агресію проти України - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення Апеляційного суду Лондона в спорі України та Росії про єврооблігації на $3 млрд дає змогу розглядати по суті російську агресію проти України.

"Усі говорять про нашу перемогу в Апеляційному суді Лондона. І правильно кажуть! Але головне, що тепер лондонський суд зможе по суті розглядати російський тиск і російську агресію проти України. А в його неупередженості, думаю, ніхто не сумнівається", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у п'ятницю.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю зазначив: "Справу про "борг Януковича" перед Російською Федерацією повернули до суду першої інстанції. Вимогу Кремля віддати $3 млрд, виданих Києву наприкінці 2013 року, не задоволено. Зате відновлено наше право називати речі своїми іменами".

Раніше цього дня Міністерство фінансів України повідомило, що Апеляційний суд Лондона в своєму рішенні щодо спору України та Росії про єврооблігації на $3 млрд зазначив, що уряд Великої Британії "вважає дії Росії щодо окупації Криму та надання допомоги бойовикам на сході України в протистоянні українській владі прямим порушенням зобов'язань Росії з міжнародного права, зокрема зобов'язань за імперативними нормами, відображеними в статті 2 (4) Статуту ООН ".

"Апеляційний суд зазначив, що обрана Росією тактика суперечить "принципам правосуддя" та є "несправедливою", - зазначає українське фінансове відомство в прес-релізі.

Мінфін зазначає, що одним з мотивів відхилення судом позиції судді Блера в суді першої інстанції, який прийняв російську сторону, стало те, що він не прислухався до захисту України з примусу: "жодна країна не має права використовувати на свою користь власні порушення" міжнародного права.

14 вересня Апеляційний суд Англії відправив на новий розгляд рішення за позовом про стягнення з України на користь Росії заборгованості за євробондами на $3 млрд,

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА