07:42 11.09.2018

Відповідь США і їх партнерів на нове застосування хімзброї Дамаском буде набагато серйознішою

2 хв читати
Відповідь США і їх партнерів на нове застосування хімзброї Дамаском буде набагато серйознішою

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон в понеділок пообіцяв більш потужну реакцію Вашингтона і його партнерів у тому випадку, якщо сирійська влада знову застосує хімзброю.

"В останні дні ми намагалися направити сигнал, що якщо станеться третє застосування хімічної зброї, то відповідь буде куди сильніше (ніж раніше - ІФ)", - сказав він, виступаючи у Вашингтоні.

"Я можу сказати, що ми ведемо консультації з британцями і французами, які приєдналися до нас під час другого удару (щодо Сирії - ІФ), і вони також погодилися з тим, що результатом ще одного використання хімічної зброї буде набагато потужніша відповідь" , - додав радник.

Раніше американська газета "Уолл-стріт джорнел" повідомила, що американська розвідка нібито отримала дані про дозвіл урядовим військам, даний президентом Сирії Башаром Асадом, застосувати хлор під час операції зі звільнення від терористів провінції Ідліб.

4 квітня 2017 року, в сирійському місті Хан-Шейхун була здійснена хімічна атака, жертвами якої стали майже 100 осіб. Більшість західних країн і опозиція Сирії поклали відповідальність за неї на сирійський уряд. У Дамаску ці обвинувачення відкидають.

Проте, в ніч на 7 квітня 2017 року США завдали удару крилатими ракетами по сирійській військовій базі Шайрат.

7 квітня 2018 року представники збройної сирійської опозиції в Східній Гуті заявили про можливе застосування урядовими силами отруйного газу в сирійському місті Дума проти бойовиків і мирного населення.

У Дамаску не раз заперечували обвинувачення в застосуванні хімзброї. Росія визнала відеоматеріали щодо даного інциденту постановочними.

Однак 14 квітня США, Велика Британія і Франція завдали ударів по об'єктах на території Сирії, нібито пов'язаних з виробництвом і зберіганням хімічної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА