11:26 24.08.2018

Вибори президента України мають відбутися відповідно до Конституції останньої неділі березня

2 хв читати
Вибори президента України мають відбутися відповідно до Конституції останньої неділі березня

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій не знає про підготовку звернення до Конституційного суду щодо перенесення дати президентських виборів, і наголошує, що, згідно з Конституцією, ці вибори мають відбутися останньої неділі березня 2019 року.

"Я вважаю, що вибори мають відбутися відповідно до Конституції. Якщо я не помиляюся, згідно з Конституцією, вибори відбуваються останньої неділі березня п'ятого року повноважень. Тільки так я бачу законні підстави та законні умови", - сказав спікер журналістам у четвер у Києві.

Водночас А.Парубій зазначив, що з офіційних джерел йому не відомо про те, що готується подання до КС з метою перенесення дати президентських виборів.

Раніше цього дня народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець заявив, що, за його інформацією, до Конституційного суду України готується подання з метою перенесення дати президентських виборів.

Згідно з Конституцією, чергові вибори президента України мають відбутися останньої неділі березня 2019 року.

Як повідомлялося, президента України Петра Порошенка обрали главою держави на позачергових президентських виборах 25 травня 2014 року.

Раніше 18 серпня політичний аналітик Павло Нусс на своїй сторінці у Facebook спрогнозував перенесення чергових виборів президента України. "Українські політики, та й усі інші, орієнтуються на дату проведення виборів глави держави на 31 березня 2019 року, а результати математичного підрахунку дати завершення конституційних повноважень нинішнього президента свідчать про інше. Реальність така, що повноваження Петра Порошенка 31 березня не закінчуються. Його обрали президентом на позачергових виборах 25 травня 2014 року. І, згідно зі ст. 104, Конституції початком конституційних повноважень президента є дата складення присяги в парламенті, а це, як відомо, - 7 червня 2014 року", - написав П.Нусс.

Тобто, на його думку, конституційні повноваження П.Порошенка завершаться 7 червня 2019 року, тому чергові вибори президента України мають відбутися не 31 березня, а 9 червня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА