12:28 28.08.2018

Труба заявляє, що не боїться втратити посаду директора ДБР, але наполягає на прозорості запуску бюро

2 хв читати
Труба заявляє, що не боїться втратити посаду директора ДБР, але наполягає на прозорості запуску бюро

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба наполягає на прозорості запуску роботи бюро й запевняє, що його цікавить не посада директора ДБР, а реальна робота нового правоохоронного органу.

На брифінгу у вівторок у Києві він розповів, що 6 вересня суд у Києві розпочне розгляд справи про визнання дій зовнішньої комісії про призначення його, Р.Труби, на посаду директора ДБР незаконним. "Виникає запитання. Чому стільки часу позов перебував без руху? Виникають і інші запитання - чому позивач пропустив, а суд відновив термін подання позовної заяви?" - зазначив директор бюро.

"Для мене зрозуміло, чому саме цю позовну заяву й саме цю справу притримували до цього часу. Хочу відповісти: мені є що втрачати, але це не посада директора ДБР - ми можемо втратити саме ДБР, якщо не створимо умов для його прозорого запуску", - наголосив Р.Труба.

Як повідомлялося, 16 листопада 2017 року конкурсна комісія з проведення конкурсу на посаду директора ДБР рекомендувала призначити його головою керівника департаменту ТОВ "Юридична компанія "Сектор права" Р.Трубу. Президент України Петро Порошенко підписав указ про його призначення 22 листопада.

У травні 2018 року народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Македон подав до Окружного адміністративного суду Києва позов щодо призначення Р.Труби директором ДБР. Позов стосується комісії з проведення конкурсу на посади директора ДБР, його заступників, директорів територіальних органів і керівників підрозділів центрального апарату бюро. Третіми особами в позові зазначені П.Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, сам Р.Труба.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії відповідної комісії з розгляду кандидатури, проведення рейтингового голосування, відбору та внесення подання прем'єр-міністра України про призначення Романа Труби на посаду директора ДБР. Крім того, позивач Юрій Македон просить суд визнати протиправним і скасувати рішення комісії про відбір Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань і про внесення подання прем'єр-міністра про його призначення на відповідну посаду", - пояснила прес-служба суду суть позову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА