19:56 16.08.2018

Уже 22 ув'язнені громадянина РФ написали заяви з проханням до Путіна про обмін на українських політв'язнів

2 хв читати
Уже 22 ув'язнені громадянина РФ написали заяви з проханням до Путіна про обмін на українських політв'язнів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що станом на вечір четверга вже отримала 22 заяви від ув'язнених в Україні громадян Росії на ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію РФ шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

"Усі ці 22 заяви Міністерство закордонних справ України дипломатичною поштою доправить до адміністрації президента Російської Федерації", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті українського омбудсмена в четвер увечері.

В інформації зазначено, що у вівторок, 14 серпня, під час моніторингового візиту до Лук'янівського СІЗО Л.Денісова зустрілася з Олександром Саттаровим і Фарухом Камаловим, які написали заяви на ім'я російського президента щодо обміну. Раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, що відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії.

Під час моніторингових візитів до місць позбавлення волі інші затримані громадяни РФ надали свої заяви. Так, у середу, 15 серпня, омбудсмен отримала заяви від В'ячеслава Висоцького (ДУ "Черкаська виправна колонія №62"), Валерія Іванова та Олександра Валехидіса (ДУ "Дрогобицька виправна колонія "40"), Владислава Гречина (ДУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктора Агєєва (ДУ "Роменська виправна колонія №56"), Олега Дороніна (ДУ "Городищенська виправна колонія №96"), Дениса Сидорова та Євгена Шаталова (ДУ "Житомирська установа виконання покарань №8").

"Заяви продовжували надходити і сьогодні. Представники уповноваженого отримали вищезгадані заяви до російського президента ще від Руслана Гаджієва, Ігоря Кімаковського (ДУ "Бахмутська установа виконання покарань (№6)"), Євгена Мефедова (ДУ "Миколаївський слідчий ізолятор")", - йдеться в повідомленні.

Із Маріупольського СІЗО було отримано заяви від п'яти ув'язнених - Павла Черних, Анатолія Бусигіна, Олексія Шибаєва, Сергія Єгорова, Ольги Коваліс. Ще два листи були написані Василем Кусакіним (ДУ "Дніпровська установа виконання покарань №4") і Муратом Джимієвим (ДУ "Київський слідчий ізолятор")

Пізніше було отримано листа і від Валерія Гратова (ДУ "Дніпровська установа виконання покарань №4").

"Уповноважений Людмила Денісова наголосила, що Україна вже давно ініціювала обмін та подала до РФ відповідні списки. Досі немає відповіді від представника РФ в Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова та уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, яким ще 5 липня було надіслано листи щодо можливого обміну", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА