19:26 20.07.2018

Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

2 хв читати
Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

У Міністерстві закордонних справ України засуджують позицію віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні стосовно нібито законності російської анексії українського півострова Крим у 2014 році.

"Засуджуємо позицію італійського політика, що не ґрунтується на реальних фактах і суперечить визнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому прес-службою відомства в п'ятницю.

З метою висловлювання протесту та отримання роз'яснень італійської сторони до МЗС України запрошено посла Італії в Україні.

"Розраховуємо, що уряд Італії вкотре засудить російську агресію проти України, окупацію Криму та Донбасу. Упевнені, що безвідповідальні висловлювання і заяви окремих політиків неспроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в коментарі.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter написав: "Хто виправдовує анексію, хто не вірить, що існує міжнародне право, - обов'язково за це заплатить. Так воно завжди було в історії".

"А щодо Майдану - залиште нам право говорити, що це було і як. Адже це зроблено українцями. І за свободу ми заплатили свою дуже велику ціну", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На запитання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, спонсорувалася зарубіжними силами - подібно революціям Арабської весни. Є кілька історично російських зон із російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

Посли ЄС дійшли консенсусу щодо проєкту Угоди Україна-ЄС про гарантії безпеки - високопоставлений європейський дипломат

Дуда сподівається, що Китай допоможе встановити в Україні мир, що відповідає принципам міжнародного права

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА