13:01 10.07.2018

Повна інтеграція України до європейських та трансатлантичних систем є найбільшою загрозою для російської агресії

2 хв читати
Повна інтеграція України до європейських та трансатлантичних систем є найбільшою загрозою для російської агресії

Україна зробила значно більший внесок у глобальну безпеку, ніж отримала натомість, і є незмінною на шляху своїх євроатлантичних прагнень, зазначає президент України Петро Порошенко у своїй статті, оприлюдненій на сайті газети Financial Times.

"У політиці безпеки я надалі закликатиму до зміцнення зв'язків України з НАТО. Це наш суверенний вибір, і ніяка інша країна не повинна мати права вето на наші амбіції", - наголошує П.Порошенко.

"Досі Україна робила більший внесок у глобальну безпеку, ніж отримала натомість. Брала участь у миротворчих операціях під керівництвом НАТО. Або прийняла оборонний бюджет у розмірі 6% від валового внутрішнього продукту, що набагато перевищує цільовий показник НАТО в 2% ВВП. Нещодавно ухвалено закон про національну безпеку, який наблизить Україну до стандартів НАТО", - зазначив глава держави.

За його словами, цього тижня він має намір оголосити про збільшення внеску України в миротворчу місію НАТО з підтримання миру в Афганістані. "Я надалі сприятиму засадничій ролі, яку відіграють миротворці, хоч би де вони були потрібні, зокрема на окупованому Донбасі", - зазначив президент.

За словами П.Порошенка, РФ боїться європейської та євроатлантичної інтеграції України. "Мій досвід у тому, що Кремль нічого так не боїться, як нашої єдності та рішучості. Повна інтеграція України в європейські та трансатлантичні системи є найбільшою загрозою для російської агресії", - зазначив він.

"Тому моя амбіція полягає в тому, щоб перевести європейські прагнення України в тісніші союзи з ЄС, починаючи з цифрового ринку, митної співпраці та енергетичної солідарності, зокрема зобов'язання європейських столиць взяти участь у відновленні міст на Донбасі", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА